Een afspraak maken met een therapeut is vaak al een drempel op zich. Het kan helpend zijn dat ik mezelf kort voorstel. Ik ben geboren in 1987. Reeds als kind werd duidelijk dat ik met een open blik naar de wereld kijk en veel belang hecht aan relaties tussen mensen. Ik was al snel gefascineerd door het beroep van een psycholoog/seksuoloog. Na mijn basisopleiding tot opvoedster/begeleidster besloot ik seksuoloog te worden. Seksuele ontevredenheid of zorgen ontstaan meestal door een samenspel van psychologische, relationele en culturele factoren. Zelden ligt alleen een lichamelijke factor aan de oorsprong van moeilijkheden. Seksuele zorgen moeten dus gezien worden in een ruimere context (bijvoorbeeld je partnerrelatie). Vanwege de invloed van relationele factoren, volg ik momenteel een systeempsychotherapie opleiding relatie- en gezinstherapie. Als Klinisch Seksuoloog i.o. ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van seksuologen: de  Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw (VVS) . Ik volg op regelmatige tijdstippen supervisie en intervisie. Het beroep van seksuoloog is nog niet erkend. Seksuologen die in de doorverwijsgids van de VVS vermeld staan, hebben de juiste voorwaarden doorlopen om zich seksuoloog te mogen noemen. Ik houd me ook aan de deontologische code , zoals opgesteld door de VVS.

Een afspraak maken met een therapeut is vaak al een drempel op zich. Het kan helpend zijn dat ik mezelf kort voorstel. Ik ben geboren in 1987. Reeds als kind werd duidelijk dat ik met een open blik naar de wereld kijk en veel belang hecht aan relaties tussen mensen. Ik was al snel gefascineerd door het beroep van een psycholoog/seksuoloog. Na mijn basisopleiding tot opvoedster/begeleidster besloot ik seksuoloog te worden.
Seksuele ontevredenheid of zorgen ontstaan meestal door een samenspel van psychologische, relationele en culturele factoren. Zelden ligt alleen een lichamelijke factor aan de oorsprong van moeilijkheden.
Seksuele zorgen moeten dus gezien worden in een ruimere context (bijvoorbeeld je partnerrelatie). Vanwege de invloed van relationele factoren, volg ik momenteel een systeempsychotherapie opleiding relatie- en gezinstherapie.

Als Klinisch Seksuoloog i.o. ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van seksuologen: de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw (VVS). Ik volg op regelmatige tijdstippen supervisie en intervisie.
Het beroep van seksuoloog is nog niet erkend. Seksuologen die in de doorverwijsgids van de VVS vermeld staan, hebben de juiste voorwaarden doorlopen om zich seksuoloog te mogen noemen. Ik houd me ook aan de deontologische code, zoals opgesteld door de VVS.

Over mezelf
 

basisOpleidingen

 • Professionele Bachelor in de Orthopedagogie (Plantijn Hogeschool Antwerpen).

 • Master in de Seksuologie (Familiale en Seksuologische Wetenschappen) aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL).

bijkomende opleidingen 

 • Vierjarige opleiding relatie- en gezinstherapie systeempsychotherapie bij het I.P.R.R. vzw te Mechelen (2016-2020).

 • Ik hecht belang aan voortdurende bijscholing en volg regelmatig interessante congressen en workshops.

Werkervaring

 • Naast mijn job als seksuologe heb ik een drietal jaar ervaring als begeleidster van personen met een beperking.

 • Momenteel ben ik ook nog werkzaam in een gesloten jeugdinstelling van de Vlaamse Gemeenschap.

Aangesloten bij...

 • Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw (VVS)

 • Aspirant lid bij de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS)

 • Geregistreerd binnen het zorgaanbod van Transgender Infopunt

 

Het Appèl - Eveline.png